Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
„Хората всякога са били и всякога ще бъдат глупави жертви на измамата и самоизмамата в политиката, докато не се научат да търсят зад всевъзможните нравствени, религиозни, политически, социални фрази, заявления, обещания интересите на тези или онези класи. (Владимир Ленин)
Автор: klasovosaznanie Категория: Политика
Прочетен: 260151 Постинги: 141 Коментари: 79
Постинги в блога от Септември, 2013 г.
Господари на ефира безпощадно разобличават една от най-новите гнусни клевети срещу Корейската народно-демократична република.


Категория: Политика
Прочетен: 1538 Коментари: 0 Гласове: 4
image
Категория: Политика
Прочетен: 1474 Коментари: 0 Гласове: 4
image
Категория: Политика
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.09.2013 14:48
След проведен референдум, на 15 септември 1946 г. България е обявена за Народна република.

image

Текст на първия химн на Народна република България:

Ярема на робство сурово
И мрака на сива съдба
Ний сринахме с огън и слово
В жестока неравна борба.

Припев:

Републико наша народна,
Републико наша здравей!
Земята ни днес е свободна,
Свободно днес всеки живей!

За нас свободата е свята
И ние ще браним с любов
Кръвта на борците, пролята
По всяка падина и ров

Припев: Републико...........

За наши и чужди тирани,
Родино, в теб няма простор!
Ний помним безбройните рани,
Фашисткия кървав терор.

Припев: Републико...........Категория: Политика
Прочетен: 2522 Коментари: 0 Гласове: 3
11.09.2013 22:11 - Чили 1973
image
Фашисткият преврат от 11 септември не е нищо друго освен кулминация на продължителния реакционен процес, тласкан от открито фашистките и тайните антинародни сили вътре в страната с пряката подкрепа на правителства като бразилското и боливийското, а също така с политическата, военната и финансовата помощ на американския империализъм. В Чили открито както никъде другаде се сблъскаха враждебните на народа сили и силите, които защитават националния суверенитет, демокрацията и социализма.

Чилийските събития са мрачен епизод от битката, която се води в цяла Латинска Америка. От една страна е империализмът, който прониква в нашите страни, разстройва тяхната икономика, руши суверенитета им и пречи на всяко свободно, хармонично развитие на националния живот. А от другата страна – засилващата се борба на народните маси, изпълнени с решимост дори с цената на огромни жертви да разгромят обшия си враг, без което свободното, справедливо и творческо съществувание е невъзможно.

Съвсем ясно е защо дълбочината и размахът на борбата, която водеше чилийският народ, предизвикаха варварската реакция на империализма и неговите помагачи. Така е ставало винаги: целият апарат на демократичната законодателна и изпълнителна власт се разрушава и ликвидира веднага, в същия момент, когато буржоазията си даде сметка, че над привилегиите й е надвиснала заплаха. И тя не прекратява своето насилие дотогава, докато не се почувства отново вън от опасност. Тя призовава на помощ по-опитните си съдружници – империалистите, верни на себе си в своето необуздано варварство. (Хуан Маринельо, кубински писател, откъс от речта му на митинг в знак на солидарност с чилийския народ, организиран на 24 септември 1974 година от Съюза на кубинските писатели и художници и Националната библиотека „Хосе Марти")
http://www.septemvri23.com/Juan_Marinello_za_Chili_i_Aliende.htm
Категория: Политика
Прочетен: 739 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 11.09.2013 22:11

Вашингтон. Саудитска Арабия е изпратила в Сирия за борба с войските на президента Башар Асад почти 1300 затворници, осъдени на смърт. Това съобщи вестник „Ю Ес Ей Тудей”.
Според изданието още през април тази година саудитското министерство на вътрешните работи е предложило помилване на 1239 затворници, осъдени на смърт, а също така ежеседмични плащания на техните семейства в замяна на участието им в бойните действия в Сирия. Сред затворниците, които са изпратени за борба с режима на Башар Асад, има граждани на Афганистан, Египет, Ирак, Йордания, Пакистан, Сомалия, Судан, Сирия, Кувейт и Йемен. Всички те са били осъдени в Саудитска Арабия на смърт заради убийства, изнасилвания или трафик на наркотици.

 

Агенция "Фокус"


Категория: Политика
Прочетен: 846 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 10.09.2013 09:23

От Пирина слизат, мамо,
млади партизани
главатар им беше млада партизанка.
На рамо си носи синя пелерина
и под пелерина
пушка карабина,
в десен джоб си носи
писмо партизанско.
На писмото пише:
- СМЪРТ НА ЧЕРНИЯ ФАШИЗЪМ,
НА НАРОДА – СВОБОДА!

image

Категория: Политика
Прочетен: 1481 Коментари: 0 Гласове: 2

Народе, помни тяхната героична саможертва за свободата на България!

Преминали през полицейските участъци – 64 345

Преминали през затвори и концлагери – 31 250

Убити партизани – 9140

Убити ятаци и помагачи – 20 070

Изгорени от фашистите къщи – 2139

image
Категория: Политика
Прочетен: 2722 Коментари: 0 Гласове: 3
От протеста пред американското посолствоimage
Категория: Политика
Прочетен: 1201 Коментари: 1 Гласове: 4

image

Калин Терзийски

Чувал съм, че в САЩ и на други места – но все цивилизовани – има една странна и изглеждаща драстично мярка. Която властите вземат по отношение на младежи, които са заловени да карат пияни. Ето каква е тя: младият човек бива осъден да присъства на аутопсии на прегазени и убити от катастрофи хора. Когато вече е трезвен.

Да, мярката изглежда драстично и даже… някак нецивилизовано – нали така? Да вкараш един девствен мозък, едно наивно и девствено око право в царството на откъснатите крайници, разкъсаните вътрешности и смазаните глави. Никой цивилизован консуматор не трябва да вижда такива неща!… Има си хора за тая работа – да събират труповете и да гледат грозотите на смъртта и страданията! - така ни идва да кажем в първия момент.

Консуматорът е човек, чувстващ се в правото си да бъде пощаден от всичко. От гледките на страдание и от гледките на смърт.
Но нали в края на краищата самият той е бил потенциален причинител на именно такива ужаси? Нали той, пиещият и каращ младеж, с безотговорното си поведение, без да разбира (явно!) какви могат да бъдат последствията от неговото пиене – е пил и е създавал опасност да се случат именно такива инциденти… и да се стигне именно до тези печални разкъсани вътрешности и смазани глави? Човешки. Не е ли така? – ще попитат поддръжниците на тази мярка.

И ще попитат с право. Според мен.
Когато ти причиняваш ужасно страдание или си причината за страшна, грозна смърт – поне трябва да понесеш вида й. Да му се насладиш – така да се каже. Да не избягваш, да не извръщаш глава от това, което си причинил.
И ето сега да дойда на конкретния днешен проблем.

Тия дни политиците на повечето големи, пък и малки – като нашата – страни по света, вземат решение. Дали техните страни да подкрепят ударите на САЩ над Сирия. Дали да участват в това допълнително кръвопролитие, за което се смята, че може би ще донесе край на кръвопролитията (но да се помни: от началото на миротворческата мисия в Ирак в началото на 90-те досега там са убити над милион мирни граждани, а там по принцип война нямаше!).

И аз наблюдавам как лидерите на различни страни изказват своята подкрепа за САЩ, как с голям или пък не дотам голям ентусиазъм се съгласяват с инициативата на САЩ. А в самите САЩ Конгресът с неговите няколкостотин сенатори ще решава: дали да има въздушни ракетни удари над Сирия или не. Тоест – няколко хиляди мъже по света решават дали да бъдат избити няколко хиляди други мъже. Но най-вече - жени и деца.
Пиещият младеж не е имал възможност, преди да пие, да бъде подложен на една такава мярка, каквато аз предлагам да се приложи на политиците, вземащи решение за ударите. Конгресмените на САЩ, политиците в страните съюзници на САЩ, и така нататък. А мярката, която предлагам, е следната:

Преди да вземат решение да пратят самолетите с умни бомби и свръхточни ракети, които ще разкъсват телата на сирийски граждани – да бъдат заведени до моргите. Където да има хора, пострадали от ракетни удари. По света има достатъчно такива места. Нагледен материал – цинично казано – се намира.

Да бъдат заведени тия, които ще взимат решение за ударите, да изгледат по една, две, три и всъщност – няколко хиляди аутопсии на разкъсани, взривени, смазани и затрупани от паднали сгради хора.
Но мярката да не се изчерпва с това.

Предлагам също така политиците, които ще вземат решение за ударите (за да не съм абстрактен – нека това са българските политици), да отидат за по няколко дни и в болниците, където се лекуват смазани, разкъсани и осакатени от ракетни удари хора. Да постоят край тях и да погледат лицата им. Да им поносят вода.

И накрая ще поискам същите тия – политици и държавни мъже и жени – които ще пратят самолетите и самолетоносачите (или ще ги подкрепят) – да отидат и да прекарат по една, две, пет или десет вечери в семействата, загубили деца при ракетни удари.

Да седят заедно с тях в тягостните вечери, да се будят с тях в безнадеждните утрини. Да гледат портретите с черни лентички по стените и да отбягват очите на майките в ъглите.
Нищо повече.

После – след като преминат през тази мярка – нека вземат решение дали да подкрепят удари с ракети над Сирия или където и да било другаде.

novinar.bg


Категория: Политика
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове: 1
image
Венецуелският президент Николас Мадуро нарече „ненужна, несправедлива и престъпна” евентуалната военна операция на САЩ и техните съюзници в Сирия, предаде РИА Новости.
„Всяко нападение, което се извърши над сирийския народ, ще бъде несправедливо, престъпно и ненужно. Ние, народите в света, трябва да установим мир помежду си” заяви Мадуро.
Категория: Политика
Прочетен: 821 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 01.09.2013 18:16

imageДепутат от управляващата социалистическа партия във Венецуела съобщи, че се е записал в "Бригадите за защита и съпротива" - милициите на режима на сирийския президент Башар Асад, предаде АФП.

"Това са бригади, организирани от сирийския народ, за да контролират някои зони и да участват в сраженията", обясни от Сирия Абдел ел Забаяр, който е от сирийски произход.

"Логично, ако сме в зона на военни действия, със сигурност ще грабнем оръжията", заяви депутатът от Единната социалистическа партия на Венецуела, пише vesti.bg.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро, подобно на други лидери от латиноамериканската левица, е против западна военна интервенция в Сирия.


Категория: Политика
Прочетен: 1041 Коментари: 1 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: klasovosaznanie
Категория: Политика
Прочетен: 260151
Постинги: 141
Коментари: 79
Гласове: 143
Календар
«  Септември, 2013  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30