Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2016 23:06 - ЦРУ е ръководило подривните операции за развала на Югославия от щаб в София
Автор: klasovosaznanie Категория: Политика   
Прочетен: 2883 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Техниката в шпионския център за радиоелектронно разузнаване в Македония била доставяна с миниванове от българската столица

 В Гърция се разгаря голям журналистически скандал. Едно от най-големите енглоезични издания "Катимерини" е било заставено да свали от сайта си публикация за прякото участие на ЦРУ в разпада на Югославия, съобщава vesti.ru.Масови разстрели, убийства на мирно население, етнически чистки - това са кървавите епизоди от югославските войни, в който взаимно се унищожаваха сърби, хървати, бошняци и албанци, които преди това живееха мирно в една страна. А зад всичко това стои ЦРУ, се твърди в публикацията на "Катимерини", която дава нови сведения за това как непосредствено преди войната американското разузнаване е осъществявало тотално подслушване на всички противоборстващи страни. 

"От момента на отделянето от Югославия в Македониия започнаха активно да действат американски разузнавачи. Ръководството на операциите се осъществяваше от ЦРУ, а през 1992-93 г. под негов контрол бяха Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи на Македония", се казва в статията. 


В публикацията е описана и разузнавателна структура на ЦРУ на Балканите: щабът бил разположен в посолството на САЩ в София, а негови подразделение имало в Хърватия и Босна. Центърът в Македония отговарял за радиоелектронното разузнаване. Оборудването за него било доставяно с миниванове от София, а за монтажа отговарял лично тогавашният македонски министър на отбраната Владо Поповски.

"Главното в тази статия е, че са посочени конкретни хора, високопоставени чиновници, които са работили ръка за ръка с ЦРУ. Например министърът на отбраната на Македония е бил американски шпионин. Естествено това не може да се харесва на официалните лица", коментира американският политолог Пол Крейг Робъртс.

По сведения на журналистите специалистите от македонското МВД Бранко Друзевич и Станко Пипан са предали на американците югославския армейски шифратор KZU-71 и са им съобщили всички честоти и пароли на секретната радиовръзка. Това позволило на ЦРУ да има непрекъснат достъп до цялата секретна информация на Югославия.

"Американското разузнаване и днес има много силна мрежа на Балканите. Тя оплита всички държави тук, включително и Сърбия", отбелязва лидерът на сръбската Радикална партия Воислав Шешел.

Буквално два часа след публикацията статията е била свалена от сайта на гръцкия вестник, но остава скриншот от скандалния материал. "Това можеше да се очаква, ЦРУ винаги си замита следите", коментира журналистът Павел Онопко, който работи в Гърция.

"Нашата цел бе да противопоставим републиките и те да се отцепят от Югославия. Трябваше да нарочим кой да е виновен за войната и насилието и бе решено това да бъде Сърбия, тъй като тя в голяма степен се отъждествяваше с Югославия", откровен е бившият агент на ЦРУ Робърт Байер. Той е служил през 90-те години на Балканите и разказва, че американското разузнаване съзнателно е провокирало противоборстващите страни. 

 Публикувано: 23 ян. 2016




Гласувай:
9



1. germantiger - Сърбия - вековен враг и опонент на България.
23.01.2016 23:59
И правилно е ръководело, макар практично и цинично акйо инфото е истинно.

СЪРБЕЖИТЕ/СЪРБИТЕ създадоха заедно с руските мерзавци след ВСВ Югославия, която ликвидира възможността на самостоятелна държавнот на хървати, словенци, босненц, унгарци, българи включително и черногорци.

Димитров гощо тарабата, Тито и Сталин създадоха фалшивата македонска нация и я откъснаха от тялото на България.
цитирай
2. 1997 - Разбирам симпатията към Германия, тигре, не разбирам защо пишеш простотии за Балканите
24.01.2016 10:55
germantiger написа:
СЪРБЕЖИТЕ/СЪРБИТЕ създадоха заедно с руските мерзавци след ВСВ Югославия, която ликвидира възможността на самостоятелна държавнот на хървати, словенци, босненц, унгарци, българи включително и черногорци.

Димитров гощо тарабата, Тито и Сталин създадоха фалшивата македонска нация и я откъснаха от тялото на България.

Лъжеш (се?), че Югославия е създадена след ВСВ от сърби и СССР. Вярното е, че за начало на Югославия се смята 1918 г. и е създадена с усилията на Антантата
Македонската нация не е създадена след ВСВ (нация за година???Глупости). Още с промяна на Санстефанския договор в Берлин- Германия, българите в Македония остават в Турция, впоследствие, в Югославия и са постоянно под натиск за промяна на народността.
цитирай
3. kvg55 - То се знаеше, че е ЦРУ, липсваха само ...
24.01.2016 21:54
То се знаеше, че е ЦРУ, липсваха само преки доказателства.
цитирай
4. germantiger - ...
25.01.2016 08:30
Не, не се лъжа - аз пиша за онази Югославия срещу която се бореше мериканосите.
СФРЮ или трябваше да го поясня, след като иде реч за америакнската администрация и служби, мисля че е ясно?!

Сръбската гавра да се поглъщат народни и народности е преди 1918 г.
цитирай
5. germantiger - КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕЩО - ПИТАЙ - НЕ Е СРАМНО
25.01.2016 08:31
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: klasovosaznanie
Категория: Политика
Прочетен: 389884
Постинги: 141
Коментари: 80
Гласове: 143
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031