Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 01:13 - Ноам Чомски: САЩ са най-големият световен терорист
Автор: klasovosaznanie Категория: Политика   
Прочетен: 1657 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
САЩ са най-големият световен терорист, заявява в интервю пред Евронюз американският философ и лингвист Ноам Чомски.

"Има две държави, които вилнеят в Близкия изток и постоянно извършват агресии, насилие, терористични актове. И двете са силни ядрени държави", твърди Чомски.

Ученият допълва, че никой не се интересува от ядрените арсенали на тези страни, а всички гледат само Иран.

"Тези държави са САЩ и Израел - най-големите ядрени сили в света. Не случайно в международните проучвания, извършвани от американски агенции, огромна част от запитаните смятат САЩ за главна заплаха за световния мир. Никоя друга страна дори не се доближава до САЩ. Но е твърде интересно, че американските медии отказаха да публикуват резултатите", допълва ученият.

Според него президентът Барак Обама съвсем не е този миротворец, за какъвто го сочат по света. Чомски припомня, че в момента той инициира програма на стойност 1 трилион долара за модернизирането на американската система за ядрени оръжия. Това означава нейното разрастване.

"Запомнете, че най-лошата терористична кампания в света е тази, които е оркестрирана от Вашингтон. Това е глобалната кампания на убийствата. Никога не е имало терористична кампания в такъв мащаб", казва още американският философ.

Той изтъква, че това са ударите с дронове - безпилотните самолети.

"В големи райони на света САЩ систематично, публично и открито - няма никаква тайна в казаното от мен, всички знаем това - провеждат редовни кампании по убийството на хора, за които правителството смята, че един ден ще му навредят. Това наистина е терористична кампания. Когато, да кажем, бомбардирате село в Йемен и убивате някого - може би лицето, което сте взели на мушка, а може би не - как мислите, че ще реагират другите хора наблизо? Те ще отмъщават", продължава с размишленията си Ноам Чомски.

Той обвинява Европа, че се е превърнала в слуга на САЩ. Причина е нейната слаба реакция за мъченията в тайни затвори на ЦРУ на Стария континент.




Гласувай:
6



1. kvg55 - Това, че САЩ са световен терорист, ...
29.03.2016 20:59
Това, че САЩ са световен терорист, го знаем.
Но друго си е да го каже Ноам Чомски.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: klasovosaznanie
Категория: Политика
Прочетен: 391811
Постинги: 141
Коментари: 80
Гласове: 143
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930